32. Saffranssockerbullar med vitchokladfyllning

Jag älskar vanliga sockerbullar och var lite skeptisk när min bror ville göra desas men de blev såå goda verkligen. Här kommer receptet. 
 
Bullar
♥ 25 gram jäst (en halv)
♥ 3 1/2 dl mjölk
♥ 75 gram smör
♥ 1 påse saffran 
♥ 1 ägg
♥ 3/4 dl socker
♥ 1 tsk mortlade kardemummakärnor
♥ 12-14 dl vetemjöl
 
Fyllning
♥ 200 gram vit chokald
♥ 60 gram smör, rumsvarmt
♥ 2 msk florsocker
 
Garnering 
♥ Smör
♥ Strösocker
 
Instruktioner
Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölk och värm till 37 grader. Häll lite av mjölken över jästen och rör till den löst sig, häll i resten av mjölken och saffranet. Till sätt sedan ägg, socker, kardemumma och lite mjök i taget och knåda till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk 45-50 minuter. 
Fyllning: Hacka den vita chokladen och rör ihop med smör och florsocker. 
Dela degen i ca 24 delar - rulla, platta till, lägg i en liten klick fyllning och nyp ihop ordentligt. Lägg bullarna med skarven nedåt på bakplåtspapper och låt jäsa ytterligare 30 minuter. Sätt ugnen på 30 grader. Grädda i 9-13 minuter till gyllenbruna. Smält smör och pensla på och doppa sedan i socker, ät direkt. FÖR GOTT. Om man vill frysa in några så pensla och sockra dem inte utan gör istället det direkt vid severing. 
 
 

Söta ord

Kommentera inl‰gget h‰r:

Namn:
Kom ihÂg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0