13. Kola med flingsalt

Den här kolan är så god och den smälter verkligen i munnen. Jag gjorde halva satsen med salt och halva utan men föredrar verkligen den med salt nu i efterhand. Tänk på att följa receptet noga för att lyckas. 
 
Ingredienser 
♥ 3 dl socker
♥ 3 dl grädde
♥ 1 dl ljus sirap
♥ 1 msk smör
♥ Flingsalt
 
Gör så här
Olja ett bakplåtspapper och lägg i en form ca 20x15 cm om ni tycker det är svårt att få det att ligga bra i formen kan man ojla lite i formen också så fastnar bakplåtspappret. Blanda socker, grädde och sirap i en stor kastrull (gärna tjockbottnad om ni har), koka upp på hög värme, när smeten väl kokar sänk värmen och fortsätt koka utan lock, rör då och då men inte för ofta. Sätt i en termometer, när kolan nått 120-125 grader är den färdig. Ta av kastrullen från plattan och lägg i smöret, rör till smöret är smält och häll sedan upp smeten i formen. Vänta några minuter och strö sedan över salt i önskad mängd. Vänta till kolan svalnat och skär eller klipp i bitar och packa in i bakplåtspapper. 
 
 

Söta ord

Kommentera inl‰gget h‰r:

Namn:
Kom ihÂg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0