1. focaccia

Det här brödet är nog det godaste jag vet, dessutom är det väldigt lätt att göra! Ät det gärna nybakat med smör på. Jag brukar själv frysa in det som blir över och ta fram och tina vid ett annat tillfälle (blir nästan lika bra som nybakat om man värmer det i ugnen efter det tinat). 
 
Ingredienser
♥ 14 dl vetemjöl 
♥ 50 g jäst 
♥ 6 dl vatten 
♥ 2 tsk salt 
♥ 2 msk olivolja
 
"Fyllning"
♥ färsk rosmarin 
♥ flingsalt 
♥ olivolja
Här kan man välja vad man själv tycker är gott, tex vitlök, oliver, tomat, fetaost, bara fantasin sätter gränserna.
 
Gör så här
Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader, häll lite av det över jästen och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt resten av vattnet, salt, olja och vetemjöl och arbeta degen smidig. Jäs under duk i cirka 40 minuter. Tryck ut degen i en oljad långpanna och låt jäsa ytterligare 35 minuter. Tryck hål med fingertopparna i degen och strö över rosmarinen (jag brukar trycka ner en del i hålen också). Ringla olivolja och strö flingsalt över. Grädda i 225 grader i mitten av ugnen i cirka 20-25 minuter, när det fått fin färg och låter ihåligt när ni knackar på det. Ta ur brödet ur långpannan så fort det är möjligt.
 
 

Söta ord

Kommentera inl‰gget h‰r:

Namn:
Kom ihÂg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0