24. Nutellasemifreddo

En av de godaste "tårtorna" på länge och såå lätt!!
 
Ingredienser
♥ 2 marängbottnar (tog färdigköpta)
♥ 4 dl grädde
♥ 4 ägg
♥ 2 msk socker
♥ 1 burk (400g) nutella (jag tog en halv men det var nog lite snålt, tror dock 1 hel är lite mycket)
♥ 250 gram hallon + ev dekoration (tog frysta i kakan men färska till dekoration)
 
Instruktioner
Lägg en av marängbottnarna i botten av en form. Vispa äggvitor + 1 msk socker i en bunke. Vispa äggulor + 1 msk socker i en annan bunke och vispa grädden för sig i en tredje bunke. Värm eventuellt nutellan lite i micron så det blir lättare att ringla. Blanda ihop äggulan, äggvitan, grädden, hallonen, nutellan och en krossad marängbotten och häll i formen. Jag valde dock att inte lägga i nutellan i smeten utan istället lägga i lite smet i formen och sen ringla över nutella, sen mer smet, mer nutella till allt var slut så slipper man få en helt brun tårta, men det är en smaksak. Ställ in i frysen och ta fram ca 20-30 min innan servering. 
 

RSS 2.0