32. Saffranssockerbullar med vitchokladfyllning

Jag älskar vanliga sockerbullar och var lite skeptisk när min bror ville göra desas men de blev såå goda verkligen. Här kommer receptet. 
 
Bullar
♥ 25 gram jäst (en halv)
♥ 3 1/2 dl mjölk
♥ 75 gram smör
♥ 1 påse saffran 
♥ 1 ägg
♥ 3/4 dl socker
♥ 1 tsk mortlade kardemummakärnor
♥ 12-14 dl vetemjöl
 
Fyllning
♥ 200 gram vit chokald
♥ 60 gram smör, rumsvarmt
♥ 2 msk florsocker
 
Garnering 
♥ Smör
♥ Strösocker
 
Instruktioner
Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölk och värm till 37 grader. Häll lite av mjölken över jästen och rör till den löst sig, häll i resten av mjölken och saffranet. Till sätt sedan ägg, socker, kardemumma och lite mjök i taget och knåda till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk 45-50 minuter. 
Fyllning: Hacka den vita chokladen och rör ihop med smör och florsocker. 
Dela degen i ca 24 delar - rulla, platta till, lägg i en liten klick fyllning och nyp ihop ordentligt. Lägg bullarna med skarven nedåt på bakplåtspapper och låt jäsa ytterligare 30 minuter. Sätt ugnen på 30 grader. Grädda i 9-13 minuter till gyllenbruna. Smält smör och pensla på och doppa sedan i socker, ät direkt. FÖR GOTT. Om man vill frysa in några så pensla och sockra dem inte utan gör istället det direkt vid severing. 
 
 

31. Caramallows

Testade och göra caramallows häromdagen, det är en kola med marschmallows i, doppad i choklad. När jag först smakade tyckte jag inte de var jättegoda men efter ett par dagar i kylen har de helt klart blivit mycket godare. Efter Emilie dessutom insisterat att de var jättegoda och vill ha receptet får det komma upp här. 
 
Ingredienser
♥ 100 gram smör
♥ 2 dl vispgrädde
♥ 1 dl  karamelliserad mjölk
♥ 2 dl strösocker
♥ 1 dl ljus sirap
 
♥ minimarschmallows
♥ 200 gram mörk choklad
♥ flingsalt
 
Instruktioner
Smält smöret i en tjockbottnad kastrull (det hade inte jag men det funkade med vanlig med), tillsätt vispgrädde, karamelliserad mjölk, strösocker och sirap. Koka ihop till en kola, gör kulprovet eller mät med termometer. Koka kola är en konst tycker jag och min blev nog lite väl lös. Häll upp kolan i en form med bkplåtspapper och låt stelna i rumstemperatur (jag var tvungen att ställa in min i kylen, så det kan vara ett tips). Skär fyrkanter av kolan om möjligt eller ta bara lite i taget, lägg på en eller två marschmallows och rulla till en boll (ju mindre - desto godare, tycker jag. Jag ställde in mina i kylen igen och tog ut efter ett tag och rullade till dem igen så de blev fina. Sedan satte jag in de i frysen i kanske 10-15 minuter. Smält chokladen under tiden och doppa kolorna och strö över saltet kanska direkt. Ställ in i kylen igen och låt gärna stå över natten eller längre. 
 
 
 
 

RSS 2.0