4. All sorrows are less with bread

Detta är ett bröd som man kalljäser över natten, perfekt om man vill ha nybakade bullar på morgonen men inte orkar göra allt från grunden. Detta slår köpebröd alla dagar i veckan!
 
Ingredienser
♥ 4 dl vatten
♥ 1/4 färsk jäst
♥ 9 dl rågsikt
♥ 1 ½ tsk salt
♥ 1 msk honung
 
Gör så här
Lös jästen i vattnet. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop med spade eller använd händerna. Sätt plastfolie över bunken och ställ in i kylen över natten. Morgonen därpå knådar du degen på mjölat underlag och trycker ut degen så den får en rektangulär storlek på 10x40 cm, sedan viker du degen på mitten två gånger så den blir 5x20 cm. Sätt ugnen (med plåten du ska använda i) på 275 grader och låt degen jäsa under en duk till ugnen är varm. Pensla degen med lite vatten och strö över mjöl och något annat du tycker är gott - jag tog solrosfrön. Skär sedan degen i ungefär 9 lika stora delar, jag tycker bullarna blir finast om du skär trekanter och lägg på den varma plåten (med pakplåtspapper som du lägger på precis innan bullarna. Grädda i 16-17 minuter i ugnen. 
 
 

Söta ord

Kommentera inl‰gget h‰r:

Namn:
Kom ihÂg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0