29. Vaniljbullar eller sockerbullar?

Detta är nästan så det slår nybakaded kanelbullar alltså. När de precis svalnat och doppat dem i socker, såå gott! Receptet är Leilas från början men så gott att det förtjänar att hamna här också. 
 
Vetebullar
♥ 1 msk kardemummakärnor
♥ 3 dl mjölk
♥ 50 g färsk jäst
♥ 1 1/2 dl strösocker
♥ 1/2 tsk salt
♥ 150 g mjukt smör
♥ 1 ekologiskt ägg
♥ 11-12 dl vetemjöl special
 
Vaniljkräm
Det går såklart att göra egen men vi fuskade och körde på vanlig marsansås, följ instruktionerna för vaniljkräm istället för vaniljsås. 
♥ Mjölk
♥ Marsanpulver
 
♥ Smör till pensing
♥ Socker
 
Instruktioner
Blanda vaniljkrämen enligt instruktioner och ställ in i kylen. Stöt kardemummakärnorna fint i en mortel och värm med mjölken tills den är fingerljummen, 37 grader. Smula ner jästen i en bunke och lös den med mjölken, tillsätt strösocker, salt, smör och ägg. Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en smidig deg. Jäs degen i bunke under bakduk till dubbel storlek i 45-60 minuter. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och dela den i 18 bitar, forma dem till runda bullar och lägg dem med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem lite och jäs under en bakduk till dubbel storlek i 45-60 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Fyll vaniljkrämen i en spritspåse med en rundtyll, stick spritsen i varje bulle och fyll dem med lite vaniljkräm. Grädda bullarna gyllene imitten av ugnen i 7-8 minuter och låt dem svalna något. Pensla bullarna med smält smör och rulla dem i strösocker, utan att det hamnar strösocker på vaniljkrämen i mitten. 
 
 
 

Söta ord

Kommentera inl‰gget h‰r:

Namn:
Kom ihÂg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0